събота, 10 септември 2011 г.

Американците не вярват в официалната версия за случилото се на 11 септември 2001г.

Американците не вярват в официалната версия за случилото се на 11 септември 2001г.

:::

11 септември 2001 г. в САЩ - лъжа и измама:филмът Loose Change,онлайн и дублиран на български език !


:::

Интервю на Георги Марков със Соня КаниковаИнтервю на Георги Марков с Аврам Агов

Според най-големите анкети проведени сред американците след случилото се на 11 септември 2001 година 42% от американските граждани смятат, че Комисията за 11 септември е прикрила истината, съобщи кореспондентът на "Дойче веле" във Вашингтон Соня Каникова в предаването "Събота 150".

45% от анкетираните смятат, че Международен и независим трибунал трябва да разследва наново събитията и да разкрие какво точно се е случило. 67% от анкетираните американци не вярват, че Комисията си е свършила работата и че е извършила пълно разследване. Подозренията за натиск и укриване на информация са насочени към бившия вицепрезидент Дик Чейни.

Също така голям процент от хората смятат, че президента и вицепрезидента са отговорни за случилото се. Проучванията показват също, че много от американците все още вярват, че официалната версия за случилото се е непълна и невярна.


Във вътрешен план жертването на свободите се вижда ясно от въвеждането на закони за патриотични акции. Създаването на тази свръхсекретна Америка е голяма промяна за САЩ- преминаване към по-полицейска държава, намаляване на гражданските права, намеса на държавата в живота на обикновените граждани, обясни кореспондентът на "Дойче веле" Соня Каникова.

Според специалистът по история на Азия и преподавател в Шанхайския университет "Цзяо Тун" Аврам Агов борбата с тероризма, която Съединените щати водят след атентатите от 11 септември 2001 година е отслабила американското влияние в Азия. По думите му Вашингтон е насочил повечето си ресурси към войните в Ирак и Афганистан, от което икономическа изгода е имало предимно за Китай.

Атаката на 11 септември 2001 година беше породена от изолацията и капсолирането на джихадски екстремисти, крайни идеологии, обощени като фундаментализъм, било то ислямски, националистичен, християнски. Тези идеологии, претендиращи за универсалност, подменят идеите за бъдещето с племенен примитивизъм и утопии, които водят до хаос и насилие, защото се опитват да изкоренят разнообразието и пъстротата на цивилизацията. Трябва да се противопоставяме на тези фундаменти на антицивилизация, за да дадем шанс на цивилизацията, коментира Аврам Агов.

Разговорите с кореспондента на "Дойче веле" във Вашингтон Соня Каникова и специалиста по история на Азия и преподавател в Шанхайския университет "Цзяо Тун" Аврам Агов чуйте в звуковите файлове.

бнр / 9/11

Последователи

Blog Archive

Моят списък с блогове

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP